«

»

May 06

Hodim, da pomagam – Gibanje v zdravem okolju 2013

Pohod trojk (skupine treh udeležencev) v nordijski hoji je bil v soboto 8.6.2013. Start in cilj: Domačija Vodnik, Adergas. Krajša ravninska pot, približno 7 km, (opis poti tukaj) ali daljša hribovita pot, približno 10 km, (opis poti tukaj).

Zbrana sredstva so bila namenjena za cepljenje otrok proti klopnemu meningoencefalitisu in pomoči otrokom s posebnimi potrebami.

Idilično okolje pod Krvavcem, lokacija »Vodnikova domačija«, Adergas 27, Cerklje, sobota, 8.6.2013.

Utrinki  z dogodka

IMG_0472 IMG_0477 DSC_0030 DSC_0032 IMG_0528

ARHIV

Prijave preko spletne prijave preko Spletnega obrazca

ali na elektronski naslov: info@lions-brnik.si s pomočjo ročne prijavnice.

Startnina za trojke je 30 € (plačilo možno na startu), otroci do 15 leta se lahko trojkam kot dodatni udeleženec pridružijo brezplačno

Opis poti

Izbirate med dvema dolžinama pohoda: krajšo ravninsko progo (6,5 km – 60 do 90 minut lahke hoje) in daljšo hribovito (9,7 km – 90 do 120 minut zmerne hoje). Start za vse pohodnike je pri Vodnikovi domačiji, Adergas 27, začetek je raven, teče mimo ribnika Češnjevek (ocenjevanje pravilnosti hoje) in gradu Strmol, po 2 km se obe progi razcepita:

  • Lahka proga se nadaljuje desno ob vasi Dvorje, prečka cestno povezavo Cerklje – Adergas, teče preko travnika in mostička, po 2 km hoje zavije desno proti vasi Adergas, mimo samostana in cerkve po asfaltni cesti, kjer  2 km in po kratkem vzponu zavije proti cilju pri Vodnikovi domačiji.
  • Srednje zahtevna proga se od razcepa nadaljuje po robu gozda, po 3 km sledi 1 km dolg rahel vzpon po gozdni poti, nato gre pot po ravno po travniku. Po približno 5,3 km je kontrolno merjenje pri naravnem vodnjaku ob kmetiji v Spodnji Štefanji vasi. Pot se nadaljuje 2 km po planoti do kraja Mežnar, kjer je naslednja kontrolna točka (7,5 km). Od tu se preko srednje strmega klanca dolžine 1 km spusti do cilja v pri Vodnikovi domačiji v Adergasu.
Opis dogodka

Prireditev “Hodim, da pomagam – gibanje v zdravem okolju” ni le pohod v nordijski hoji, v okviru pohoda vas bodo profesionalni trenerji (www.sd-metulj.si) učili osnove nordijske hoje, ocenjevali bomo pravilnost hoje, merili bomo čas pohoda, najlepše in najhitrejše trojke pa prejmejo simbolične nagrade.

Po pohodu bo družabno srečanje z malico, bogatim srečelovom in glasbo. Lokacijo dogodka, kjer je dovolj prostora za parkiranje, najdete na spletni strani: www.domacija-vodnik.si.

Po pohodu bo družabno srečanje z malico, bogatim srečelovom in glasbo.

 

Pohod    

Pokrovitelji projekta

GLAVNI POKROVITELJI:

             

Ostali pokrovitelji: