«

»

Apr 20

Dobrodelnost na kolesarski dirki okrog Slovenije

Pomagamo deklici Neji, omogočimo ji šolanje.

Andreja Jagodic bo dirko okrog Slovenije (8-11 maj) vozila tudi za deklico Nejo. S pokroviteljstvom etap te dirke bo zbrala sredstva za štipendijo, ki bo Nejo omogočila šolanje.

Lions klub Brnik bo s 500 E pokrovitelj ene etape te dirke. Projekt smo predstavili naši guvernerki Alenki Marter in se dogovorili, da bo Distrikt podprl projekt z dodatnimi 200 evri. Hkrati pa apeliramo na Lions klube, ki delujejo na področju, kjer bo dirka potekala, da se angažirajo in omogočite deklici Neji, da si zagotovi perspektivno življenje.

Lepo pozdravljeni. 
Sama se letos že tretjič podajam na Dirko okoli Slovenije (1234 km in več kot 14.000 vm). V letu 2011 in 2013 sem jo že uspešno prevozila, v letošnjem letu imam cilj izboljšati ženski čas trase.
Drugi glavni cilj pa je pomagati deklici Neji oziroma družini, ki se je znašla v stiski: Neja je ena izmed deklet, ki zaključuje devetletko, je odličnjakinja, pridno dekle, polna talentov. Njena mlajša sestrica in bratec prav tako zahajata v osnovno šolo in potrebujeta več, kot jim zmoreta nuditi starša. Oče je bolan in nima dela, mamica z minimalno plačo ne zmore plačila mesečnih položnic. V Sloveniji vse več otrok ne more po osnovni šoli nadaljevati šolanja. Vse več otrok ne more uresničiti svojih sanj, dosegati svojih ciljev. Ni se nam več treba spraševati zakaj, vemo, da nekatere družine nimajo sredstev niti za osnovno preživetje. Da bi pomagala staršema, bratci in sestrici se je Neja odločila, da gre takoj po devetletki iskati delo. Tega res ne moremo dopustiti. Ne mislim, da je delo slabo, vendar punca mora doživeti svoje otroštvo, najstništvo … Pomagajmo, zberimo toliko sredstev, da gre Neja lahko na šolanje, pomagajmo družini.  Za prihodnost Neje gre, za njene sanje, za njene cilje, ki jih je sposobna uresničiti, ob finančni podpori dobrih ljudi. In zato bomo Neji pomagali zbrati sredstva za štipendiranje. Ker ji starši tega ne morejo …
Naš namen v tej zgodbi je pomagati po naših najboljših močeh, s tem pa zbrati čim več sredstev za Nejo in družino. Iz zbranih sredstev bomo skupaj z Zavodom prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje uredili štipendijski sklad za Nejo. DOS sestavlja 12 časovnih postaj, tako bo 12 donatorjev zaznamovalo teh 12 odsekov DOSa. Veseli bomo vsakega eura, prav vsak bo pomagal Neji, sestrici, bratcu in staršema. 

Več o dirki in pomoči na mojem blogu:
in

Sredstva se zbirajo preko:

Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje

Proletarska 1

1000 Ljubljana

telefon: 01 544 30 43

e-pošta: 
info@zpmmoste.net

TRR: SI56 3300 0000 1303 865

BIC: HAABSI22

Sklic: 002832014

Namen: Objem za Nejo – DOS 2014


Postanite pokrovitelj ene izmed časovnih postaj:

TS1 – Šmarje nad Koprom

TS2 – Lokavec

TS3 – Žaga

TS4 – Slovenski Javornik

TS5 – Šoštanj

TS6 – Kamnica

TS7 – Moravske Toplice

TS8 – Šmarje pri Jelšah

TS9 – Krško

TS10 – Črnomelj

TS11 – Nova vas

TS12 – Postojna
 
Hvala za vaš posluh z upanjem, da postanete pokrovitelj ene od mojih oziroma Nejinih časovnih postaj na trasi DOSa!
Vsekakor sem tudi dosegljiva za kakršnakoli dodatna vprašanja, na mail: 
andreja_jagodic@t-2.net .
Želim vam lep dan in kup uspehov še naprej,
Andreja

 dos zemljevid