«

»

Jan 21

Dobrodelna plesna predstava HAMSA – 5 elementov orientalskih plesov

Plesni Valentinov spektakel z dobrodelno noto

Kulturni hram Ignacija Borštnika Cerklje

Namen: mlademu talentiranemu glasbeniku in otrokom iz lokalnega okolja, ki potrebujejo finančno pomoč pri rehabilitaciji cerebralne paralize.

FB: https://www.facebook.com/events/192458321108781

07

Leo klub Kamnik in Lions klub Brnik skupaj v sodelovanju z KUOD Bayani organizirajo dobrodelno plesno predstavo.

V predstavi Hamsa, pet elementov orientalskega plesa, raziskujemo pet velikih elementov mediteransko-indijskega kulturnega prostora – zrak, vodo, eter, zemljo in ogenj, in jih uprizarjamo v orientalskem plesnem gibu, glasbi, stilu, prostoru in energiji.

Lahno, nadzemeljsko, skrivnostno frfotanje se zlije v gladko valovanje oceana, rečni meander in pršenje vodnih kapljic, izhlapi v brezčasno vesolje in se zavrti z zvezdami, nato strdi v mehki čutnosti in zgosti na površini zemlje, iz veselega trenja se vžge iskra, barviti, dinamični, vroči plameni ogrejejo.
Vsak trenutek v predstavi Hamsa, pet elementov orientalskega plesa, je ustvarjen v medsebojnem delovanju petih velikih elementov. Ta silno krhka in neskončno močna harmonija je življenje, bivanje onkraj dorečenega in hkrati tukaj in zdaj, ples Zemlje z zvezdami, meditacija v plesu… Svet je tak, kot ga plešemo.

Idejna zasnova in umetniško vodenje: Nataša Kočar
Koreografije: Nataša Kočar, Urša Perčič, Julia Tomšič, Helena Kastelec
Kostumografija: Karmen Bergant, Urša Perčič
Plesalke: Jana Bogdanovski, Helena Kastelec, Nataša Kočar, Petra Leoni, Nerlisa Osmičević, Ines Pajek, Urša Perčič, Špela Perčič, Špela Rakovec, Nike Sekulo, Julia Tomšič, Mira Vrankar
Luč: Primož Jeras

0114 1312  09  05  18

Sponzorji: Občina Cerklje na Gorenjskem, SAZAS in prodaja kart Eventim.si

Posebna zahvala še damam iz KUOD Bayani, ki za dobrodelne namene nastopajo brezplačno.