«

»

Mar 27

Dobrodelnost ne pozna meja tudi v glasbi

Glasbena Monokomedija Jureta Ivanušiča v organizaciji Lions Kluba Brnik za mlado družino z bolnima dvojčicama

V Lions klubu Brnik smo v sodelovanju z Juretom Ivanušičem organizirali dobrodelno prireditev, glasbeno monokomedijo od Tišine do Glasbe, s katero smo zbirali sredstva za pomoč mladi trboveljski družini z dvema bolnima dvojčicama. Nagrajena predstava, ki sta jo ustvarila Jure Ivanušič in Marko Vezovišek, je bila na sporedu 18. Novembra 2011 ob 19. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Crkljah na Gorenjskem.

Izkupiček dobrodelne prireditve, za katero se je izvajalec odpovedal svojemu honorarju, je v celoti namenjen humanitarnim projektom Lions Kluba Brnik. Tokrat smo se člani Lions kluba odločili, da bomo v prvi vrsti pomagali mladi družini iz Trbovelj z leto dni starima dvojčicama, ki ju že od njunega rojstva pestijo različne zdravstvene težave in težave pri razvoju. Člani kluba si tako prizadevamo, da bi z zbranimi sredstvi z omenjene prireditve, olajšali življenje mladi družini in vsaj nekoliko pomagali mladima dvojčicama pri njunem okrevanju.

Od tišine do glasbe je glasbeno-gledališka monokomedija, ki sta jo ustvarila Jure Ivanušič in Marko Vezovišek, v njej pa se Jure Ivanušič s pomočjo anekdot sprehodi skozi zgodovino glasbe od kamene dobe do Rolling Stonesov. Svojo premiero je predstava doživela leta 2006, svojo dvestoto ponovitev pa je doživela konec junija. Predstava, ki nosi tudi podnaslov od Tišine do Glasbe, je namenjena vsem generacijam in skuša na zabaven način razbiti predsodke o klasični glasbi. Predstava je leta 2011 sodelovala na mednarodnem festivalu 4. Gumbekovi dnevi, festivalu kabareta v Zagrebu, na katerem je Jure Ivanušič za izvedbo predstave prejel nagrado za najboljšo moško vlogo.
.